Sverige

Därför är Sverige ”nästan perfekt” i argentinsk media

Tidningskiosk i Argentina. Foto: Julia Tengblad Söder

Hur ett land presenteras i media påverkar synen på det och speglar hur det uppfattas. Julia Tengblad Söder har tittat närmare på hur Sverige framställs i argentinska nyhetsmedia och hur nyheter samt reaktioner mot dessa i kommentarsfälten kan se ut.

Den folkliga kampen i Colombia - vikten av integration för fred

Klockan är strax efter 18 den 12 september 2013 och vi befinner oss på Mynttorget i centrala Stockholm. Vi förbereder utrustningen, banderoller och flygblad inför manifestationen samtidigt som vi njuter av de sista glimtarna av sommarsolen. Våra ansiktsuttryck tyder på en hoppfull föraning som matas av våra förnyade åtaganden och starka minnen. Våra trummor och colombianska flöjter pausar det stressfulla tempot som alla utlänska besökare har i gamla staden.

Nyckelord

Huvudtema på la.nu

Sociala rörelser möts om migration

Det sociala världsforumet om migration äger för närvarande rum i Ecuador. Organisationer från hela världen har samlats i Quito för att under några dagar dela med sig av sina erfarenheter för en mänskligare migrationspolitik.

Biståndet till Nicaragua läggs om och skärs ner

EU håller fortfarande inne det direkta stödet till statskassan och det danska biståndet läggs om och minskas. Det svenska stödet avvecklas helt år 2011. Nicaraguas statsbudget skärs ner för tredje gången i år samtidigt som landet riskerar hungersnöd om några månader.

Sveriges syn på demokrati bör avspeglas i förhandlingarna

EU vill förhandla om ett associeringsavtal med Centralamerika, där också Honduras ingår. Detta innebär att det blir en respit i förhandlingarna tills dess att situationen i Honduras normaliseras. Denna paus vill det civila samhället i Centralamerika utnyttja till att trycka på Sverige, som har EU:s ordförandeskap, för att få ett bättre avtal.- Nu kan vi trycka på svenskarna så att deras syn på demokrati och mänskliga rättigheter avspeglas i förhandlingarna, säger Haydee Castillo från CC-SICA, ett organ som representerar det centralamerikanska civila samhället i det överstatliga organet SICA.

Ny boliviansk ambassadör till Sverige

Den bolivianska regeringen har utsett Milton René Soto Santiesteban som ny ambassadör i Sverige. Hans viktigaste uppgift blir att främja svensk import av bolivianska varor.

Folkets ambassadör

*Regeringens uttalande om ambassadör Eva Zetterberg representerar inte folkets syn, hävdar det civila samhället. Förra veckan kallade vice utrikesminstern ambassadörskan ”djävul” för att hon "blandade sig i landets interna angelägenheter”*.

Prenumerera på Sverige