Parad mot homofobi i La Paz

Under lördagen arrangerades en Gay Pride-parad i Bolivias huvudstad La Paz. För första fanns det även en sektion för heterosexuella som vill demonstrera mot homofobi och transfobi i paraden.

En av initiativtagarna till evenemanget är Martín Vidaurre, nationell representant för projektet "Lika inför lagen" som erbjuder gratis juridisk rådgivning till homo-och transpersoner. Han är tillika chef för organisationen CDC (Organisation för ökad utbildning och medborgarrätt), ett nätverk av advokater vilka arbetar för att stärka utsatta personers rätt till sina mänskliga rättigheter på juridisk väg.
Inför paraden hade CDC skickat ut inbjudningar till statliga myndigheter, polisen, ministerier och andra offentliga personer för bjuda in dem att delta och visa sitt stöd för den del av befolkningen som inte är heterosexuell.
- Med i tåget har vi en grupp jurister från nätverket för mänskliga rättigheter, La Paz:s borgmästare Luis Revilla och justitieombudsmannen, sa Martín Vidaurre.

Under paraden delade CDC ut "anti-homofobi"-godistabletter för att medvetandegöra för folk att homofobi kan botas, men även att det är ett brott enligt diskrimineringslagen.

Text: Mia Moberg, Svalorna Latinamerika