manifestation

Den folkliga kampen i Colombia - vikten av integration för fred

Klockan är strax efter 18 den 12 september 2013 och vi befinner oss på Mynttorget i centrala Stockholm. Vi förbereder utrustningen, banderoller och flygblad inför manifestationen samtidigt som vi njuter av de sista glimtarna av sommarsolen. Våra ansiktsuttryck tyder på en hoppfull föraning som matas av våra förnyade åtaganden och starka minnen. Våra trummor och colombianska flöjter pausar det stressfulla tempot som alla utlänska besökare har i gamla staden.

Nyckelord

Huvudtema på la.nu

Ursprungsfolksrörelsen förhandlar med regeringen efter protester

Efter över en veckas manifestationer mot Ecuadors nya vattenlag satte sig regeringen och ursprungsfolksrörelsen CONAIE till slut ner för att förhandla i början av veckan. Manifestationerna, som har lett till en död och flera skadade, är en av de största kriserna för Correas regering hittills. Natten till måndagen den 28 september utlyste ursprungsfolksrörelsen CONAIE strejk och fredliga manifestationer i hela Ecuador, i protest mot den nya vattenlag som diskuteras i landet men också mot den gruvlag som gick igenom i början av året.

Tända ljus för freden

*Det är onsdagkväll på Plaza de Armas i centrala Arequipa. Ett hundratal människor har samlats vid torget för att visa sitt stöd för Amazonasbefolkningen.*

Prenumerera på manifestation