jordbruksstrejk

Den folkliga kampen i Colombia - vikten av integration för fred

Klockan är strax efter 18 den 12 september 2013 och vi befinner oss på Mynttorget i centrala Stockholm. Vi förbereder utrustningen, banderoller och flygblad inför manifestationen samtidigt som vi njuter av de sista glimtarna av sommarsolen. Våra ansiktsuttryck tyder på en hoppfull föraning som matas av våra förnyade åtaganden och starka minnen. Våra trummor och colombianska flöjter pausar det stressfulla tempot som alla utlänska besökare har i gamla staden.

Nyckelord

Huvudtema på la.nu

Jordbruksstrejken i Colombia leder till dödsfall och skadade

Jordbruksstrejken med rikstäckande vägblockader och sociala protester i Colombia är nu inne på sin tredje vecka. Protesterna kulminerade förra torsdagen i huvudstaden Bogotá, med krigsliknande scener som resulterade i skottlossning, vandalisering och stenkastning. Samtidigt som president Juan Manuel Santos sätter in fler poliser och militärer så växer kritiken mot kravallpolisens våldsamma ingripande i samband med strejken.

Omfattande jordbruksstrejk i Colombia

Landsbygden har blivit en rejäl huvudvärk för Colombias president Juan Manuel Santos. Bara i år har kaffe-, lök-, potatis-, kakao- och risodlarna genomfört stora protester och krävt nya avtal med regeringen gällande sina frågor. Och sedan den 19 augusti råder nationell jordbruksstrejk i landet med krav på ökat stöd till jordbruket.

Prenumerera på jordbruksstrejk